Når motivasjonen uteblir

«Det ser så lett ut for deg!» får jeg ofte høre ifht alle tinga vi driver med, inkl treningen min. Vel, jeg skal innrømme at det er ikke alltid sånn at motivasjonen er tipp topp hos meg heller. Men ja, likevel kommer jeg meg ut og i gang.

Man kan rett og slett ikke la motivasjonen være det som avgjør om du skal gjennomføre eller ikke.

Så, her er mine tips til å klare gjennomføring når motivasjonen skorter.

  1. motivasjon kommer av målsetning (et indre ønske, gjerne en del av en større drøm) og resultatoppnåelse. Mestring. Derfor gjelder det å ha oppgaver som er relevant mot målet/drømmen, og ikke minst, som er overkommelige og som man føler man mestrer – ikke for lett – men med innsats. Sett små mål på hver treningsøkt (bare gjennomføring kan være mål nok i seg selv).
  2. Ha en plan! Det er enkelte å gjennomføre når du vet at det du gjør er en del av noe større.
  3. Bare få ting unna! Som en rakett teller ned, teller du fra 5-4-3-2-1 og UTFØR! Da slipper du å bruke mer energi og tid på dårlig samvittighet og dårlige unnskyldninger. Jeg er ikke spesielt motivert for å ta oppvasken, men jeg vet at dersom jeg dropper det, vil det etterhvert bli fullt på benken, ingen rene tallerkner og glass i skuffene, potensielt rent uhyggelig på kjøkkenet. Og når jeg da senere skal gjøre det, blir det sykt mye jobb, istedenfor å bare få det unna med en gang, og ikke bruke mer energi på å la det ligge.
  4. Husk at alt du gjør, er ditt eget valg. Du kan alltid velge noe annet. Ved å tenke sånn, er det enklere å gjøre gode valg over hva man bruker tiden sin på. Du «må» ingenting. Du «vil» – fordi du ønsker å oppnå resultatet i målet/drømmen din.
  5. V I L J E S T Y R K E! Dette er trenbart! Viljestyrke vil gjøre det lettere og lettere å gjennomføre.
  6. Vane og rutine. Henger sammen med viljestyrke. Desto mer du obey’er rutine fremfor forstyrrende tanker, desto sterkere blir rutinen og vanen din. Det gjelder også motsatt vei; dersom du bryter rutinen, vil det være enklere for deg å bryte igjen senere. Så selv om en liten slipp her og der ikke egentlig gjør så stor påvirkning fyisk, vil det påvirke rutine og vane, og gjøre det enklere å skippe senere.
  7. Lystbetonte oppgaver. Miks inn ting du synes er gøy, sammen med noe som ikke er fullt så gøy.
  8. Sett av tid til noe du gleder deg til i kalenderen din. Det er lettere å gjøre «kjedelige» ting når man har noe å se fram til. 
  9. Avtaler og en heiagjeng hjelper på! Feks, å trene i små PT-grupper eller sammen med venner kan gjøre underverker. Ha noen å stå ansvarlig for, en trener som følger med.

Og med det ønsker jeg masse lykke til på de dagene der motivasjonen skorter på.

DSC03580

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet