Prosjekt: kjellerleilighet!

Dere som kjenner meg eller følger meg på innta har sett alt slitet vårt det siste halve året med kjellern vår. For 2 uker siden ble vi ferdig – og nå vil jeg dele det med dere!

Da vi kjøpte huset vårt, var det helt oppusset – bortsett fra ytterkledning, vinduer og en «uinnredet» kjeller. Firmaet som hadde tatt kjøpt huset for å pusse det opp hadde malt alt hvitt og lagt plankegulv i kjeller»stua» – men bortsett fra det var det en ubehandla kjeller – med egen inngangsdør, full takhøyde og vinduer i alle rom.

 

 

Et perfekt lerret for oss som ønsker å skape mest mulig rundt oss!

Da vi flyttet inn i 2017 hadde vi endel prosjekter vi så for oss:
1. Garasje (til oppbevaring, sted å snekre/mekke osv) og såklart til bilen.
2. Hage:
– Støp/betong til å kunne trene på
– Hekk rundt hagen
– jevne ut hagen
– Platting
– Hagestue
– Gjerde?
– Gårdsplassen
3. Kjellerleilighet til utleie
4. Bytte kledning
5. Bytte vinduer
6. renovere pipe og sette inn ildsted.

Siden hverken Chris eller jeg er stinn av penger, er vi nødt til å gjøre dette selv om vi skal få realisert noe som helst. SÅ vi startet med garasjen, og har gjort endel hage-ting som har føltes viktig ut (støp til å trene på, hekk for privatlivet, for å nevne noe).

Planen var så å komme i gang med utleieleiligheten for å få noe finansiering inn til alle prosjektene våre. Så på starten av sommeren 2018 startet jeg med å tømme kjelleren for ting, og vi gjorde første grep: rev opp plankegulvet i kjellerstua. Der nede fikk vi ekstra 20 cm – en gledelig overraskelse som er ganske sjeldent når det kommer til riving og renovering!

IMG_2095.JPG

Her er et bilde av kjellerstua fra prospektet. Det malte tregulvet er bygget opp på planker, ca 20 cm totalt. Det er ingen varme eller isolasjon under, kun luft ned til betongfundament. 

Videre fikk vi fagfolk til å skjære ut en døråping i en bærende betongvegg (og dermed også sette opp en stålbjelke for støtte), og rørlegger kom for å se på jobben de får i prosjektet vårt.

Og så var det hele opp til oss.

Vi har avretta gulv, lekta ut vegger, lagt ledninger i rør (til elektrikern skal koble til), isolert, lagt alle mulige sperrer og greier på gulv, deretter varmekabler, og gulv såklart (laminat som er slitesterkt!), laget baderoms»innredning», vinduskarmer, satt opp skyvedør og vanlig dør, flislagt, malt… Her er noen av bildene fra prosessen, som jeg har delt på insta 🙂

Vi startet uten noen deadline – med et «løst» prosjekt. Vi prioriterte nok ikke å jobbe «alt vi kunne hele tiden» ettersom vi har gjort det før og det holdt på å ta livet til Chris. I starten er prosjekter alltid gøy. Men etterhvert blir det slitsomt og man møter motstand og vanskelige ting som må løses, og når man står midt i det kan det føles veldig mye ut. Det gjorde det denne gangen også. Heldigvis skulle ikke vi bo der selv, slik at vi kunne bare gå opp trappa og lukke døra – og få det ut av hodet en liten stund.

Men så blir det ikke leieinntekter eller nye prosjekter av å ha ting liggende å vente. Jeg var nok litt pushy og har en holdning til at «det er bedre å bli ferdig, enn å ha ting hengende over skulderen». Så i februar, da vi hadde fått sparklerne til å sparkle ferdig, la jeg ut leiligheten på finn.no med mulig overtakelse ca 1. mars.

Vi fant leieboere – og da fikk vi også en deadline og en klar horisont på prosjektet! Det ble ganske slitsomt i innspurten – men da fikk vi det også ferdig tidligere enn om vi hadde fortsatt med en flytende deadline. Så det var en helt SYK følelse å være ferdig 01. mars og sette seg i bilen og kjøre til Larvik på NM i vektløftning med overnatting på Farris bad.

Altså. Den følelsen! Det er nesten litt sånn at man blir avhengig av den mestringsfølelsen der. Det var rett og slett magisk!

Her er bilder av hvordan det ble;

SÅÅÅ da er kjellern check! og neste ut blir hagen etterhvert nå som snøen forsvinner. Vi har allerede fått gjort endel der ila de to årene vi har hatt her, så det blir som å plukke opp et prosjekt igjen – og fortsette på den kule delen; den vi ser og får brukt! Det blir fint!

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet