Sånn jobber du med målsetninger

Målsetninger skaper vei og retning for arbeid og innsats. Det gjør det enklere å prioritere riktig (for å nå målet).

Vi har tre typer mål. Resultatmål, prestasjonsmål og prosess/utviklingsmål. Du har selv best kontroll over de to sistnevnte, så det er her du kan legge ned arbeidet.

Prestasjonsmål er dine egne prestasjoner, og prosessmål er målene underveis på vei til prestasjonene. Del opp det store målet ditt i flere deler, hva er prosess og hva er din egen prestasjon?

Smarte mål!
Alle målene du setter deg bør være SMARTE; spesifikk – målbart – attraktivt – realistisk – tidsbestemt (dato for innfrielse) – evaluerbart. Dette med «attraktivt» er viktig. Hovedmålet ditt bør være noe som skaper følelser hos deg, noe du kjenner virkelig betyr noe for deg, som du er villig å legge ned innsats og tid for å nå.

Når målet ditt skaper følelser hos deg – målet ditt gjøre noe med deg og trigger deg, da vil det mobilisere innsats, og øke utholdenheten din. Du vil tåle å stå i kjipe situasjoner og «ta med dritt» når du har et mål i enden av det du driver med.

Et klart eksempel som mange ofte tar litt for gitt, er et svangerskap. Man står i mye kjipt igjennom et svangerskap, og for ikke å snakke om fødsel, for å få en baby.

I min prosess for å bli brannmann, som tok med 2-3 år, var det mange kjipe situasjoner der jeg egentlig kunne følt meg motløs, og bare ville drite i hele greia. Men hovedmålet – eller drømmen, gjorde for mye med meg; det skapte så mange følelser, at jeg hentet meg inn og gjennomførte.

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet