Jakten på nye treningsmål

Etter å ha oppnådd mitt store mål om å bli brannmann, har mål og mening fra treningen forsvunnet litt. Jeg endte opp i litt dårlig crossfit-form (sammenliknet med der jeg vil være og er vandt til å være), siden det var så mye annen spesifikk trening (løp) og mye jobbing generelt som tok mye tid. SÅ helt ærlig skal jeg si at motivasjonen for crossfit har vært litt labrere enn den har vært før.

Nå er jo ikke crossfit hele verden, og jeg har trent masse og nok i denne periden –  for jobben og helsa sin del så er det viktig med trening, og jeg kommer alltid til å være en person som trener. Men, å pushe på crossfit som jeg har gjort før, har jeg liksom mista litt. Og når det da kommer til konkurranser, er det liksom ikke like gøy 😉

 

Derfor meldte jeg meg på The European Championships i Colchester utenfor London, som jeg deltok i på lørdag. Hele fokuset mitt var å ha det gøy, for å hente fram gleden ved å konkurrere. Og, for å ha det gøy, uten at det gøye kom fra å vinne (for det er jo selvsagt veldig gøy – men ganske stor risiko å satse på når man ikke er helt på topp), ble fokuset derfor ikke på resultatene, men på å gjøre mitt beste, og å «give zero fucks». Altså gi totalt F i alt annet rundt meg, alle andre og alle plasseringer. Å «kose meg» med øktene.

Jeg klarte det  – og hadde en helt fantastisk dag med konkurranse! Jeg hadde med meg familien på tur også, og pausene ble sammen med dem, svømme i bassenget på hotellet etc. Det var litt hjelp i det også, å ikke bare sitte å se på alle andre og bygge opp nerver, men ha konkrete ting å drive med som holdt fokuset.

img_1910

Så plasseringene er ikke noe å skryte av fra denne dagen – men jeg skal helt ærlig si jeg er ganske fornøyd med mentaliteten.

Det boosta iallefall motivasjonen min til konkurranser og trening! Jeg har noen issues med ryggen min som gjør at jeg nok ikke blir den sterkeste utøveren (som nok også har vært en liten demper på motivasjonen en stund) – men jeg er god på mye annet, som jeg kan utvikle og bli enda bedre på.

Så treningsmessig hjalp denne konkurransen meg med å finne veien tilbake, og å sirkle meg rundt nye mål, noe jeg synes er viktig for motivasjonen.

Så rent konkret nå, om du lurer, er hovedmålet å få bedre kapasitet på økter, aka crossfit-kondis. Mål nr to er å trene slik at ryggen min har det bra, og at jeg kan finne en måte å gjøre kule ting på uten å alltid ha vondt.

Neste konkurranse for min del nå blir NM i vektløfting, som skjer i mars. Dette har jeg planlagt lenge og hatt som mål i 2 år. Igjen blir det ikke plasseringsfokus på meg nå, men kanskje å ha 6/6 godkjente løft. Jeg gleder meg iallefall masse! Og treningsglede og motivasjon setter jeg høyere enn plassering.

Hva skal til for deres treningsmotivasjon? Hvorfor trener du og hva syns du gir treningsglede?

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet