På samling med sterke damer i brann og redning!

I to dager nå har jeg vært på seminar/nettverkstreff i Stockholm, sammen med den norske foreningen Kvinner i brann og redning i regi av den svenske Kvinnor Inom Redningstjenesten.

Som kvinnelig brannkonstabel er man (foreløpig) litt «alene», og det var derfor veldig fint å treffe andre med masse erfaringer innenfor dette. Jeg har jo Marte med meg i Follo brannvesen, og jeg må si vi har vært sinnsykt heldige som ble ansatt begge to – samtidig!

Så jeg har lyst til å gi masse creds til min arbeidsgiver som satser på oss og som ja, tok oss inn samtidig, ansatte 50% kvinner ved aspirantopptaket. Det er foreløpig ikke så vanlig kost i denne bransjen.

Temaet for de to dagene i Sverige, var i grunn 1) hvordan rekruttere og ikke minst beholde jenter i brannvesenet, og 2) hvordan få flere damer inn i lederposisjoner i brannvesenet, 3) holdbart lederskap. Interessante temaer og problemstillinger.

Vi hadde tre gode forelesninger med workshops ila tiden vi var der, og fått utvekslet masse gode erfaringer og snakket om ting som er viktige for oss. Jeg føler meg mer selvsikker og enda sterkere enn jeg gjorde for bare noen dager siden, så dette var veldig fint å få oppleve – spesielt så tidlig i karrieren!

Jeg er veldig takknemlig for den måten vi har blitt tatt imot på i vårt brannvesen, ettersom jeg har forstått at mange steder har det noen ganger vært litt annerledes. Det er nok endel holdninger som må endres og kulturer som må skiftes over i en annen retning for at vi skal nå målene vi snakket om i helgen, og det er ting som tar tid. Jeg er glad for – og stolt over – at jeg får være med på denne reisen, og er veldig spent på hvordan fremtiden blir for oss i brannvesenet.

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet