«Jeg glemte at jeg var blind, og følte meg som en av dere.»

Patrik (43) mistet synet av diabetes – trente sin første WOD på CrossFit Oslo: Jeg glemte at jeg var blind, og følte meg som en av dere.

For en uke siden fikk vi en spesiell gjest på CrossFit Oslo. Patrik Olsson (43) hadde nettopp deltatt på den årlige kostholdsmessen «høstkonferansen» i Sandvika, og skulle komme til CFO for sin første treningsøkt på et crossfit-senter. Han var i Norge for å lansere boken «Bedre med bønner –  en helsefremmende og magisk matvare», og de siste postene på programmet var treningsøkt på CFO og TV2’s God Morgen Norge.

IMG_5141
Jeg fikk signert bok, da!

Patrik ble blind i voksen alder på grunn av diabetes-1, den typen man som oftest får i ung alder. Selv var han fire år gammel da han fikk diagnosen, og senskader av diabetes kan være blindhet, enten du har type-1 eller type-2. Trening er noe av det som har holdt Patriks humør oppe, og han liker spesielt å løfte tungt.

Til vanlig trener han for det meste på det lokale gymmet der han bor i Sverige. Etter at han ble blind måtte han ha med følge på gymmet – men det ble imidlertid oftest til at han selv måtte vise følgesvennen hvordan man skulle gjøre øvelsene.

Patrik er glad i utfordringer, og i år deltok han og gjennomførte Tough Viking (!!), et 8 kilometer langt hinderløp – med hvit stokk og ledeperson. Ledepersonen var helt tom på siste hinder som var 80 kilo markløft, men Patrik kom seg igjennom.

I boken hans skriver han om sitt treningsopplegg, og han gjør korte økter med tunge vekter og høy intensitet. Han gjør løftene sakte –  feks løfte på syv sekunder, og senke på opp til fem sekunder.

«Det er uhyre viktig at du brukt all din muskelkraft på slutten av hvert sett», sier han selv.

Med det i tankene satte Coach Eivind og jeg opp en økt med markløft (hvor Patrik løftet to løft på 160 kilo) før han senere gikk over på tauklatring. Dagens økt ble en intervalløkt med assaultbike, airsquats og burpees – eller «idioten» – som Patrik kaller det.

IMG_5144
Patrik løfter 160kg
IMG_5143
Ganske kult når en blind mann klatrer i tau for første gang! Eivind gjorde en veldig god jobb med å forklare og hjelpe Patrik.

Vi var en gjeng som var med å trene sammen med Patrik, og jeg må si meg mektig imponert. Jeg er så GLAD for at han har treningen i livet sitt, og jeg  synes det er så kult å se hva trening kan gi av glede og mestring – i tillegg til alle helsegevinstene.

IMG_5140
Alle hater burpees, right? 45 sek med maxrep burps er alltid slitsomt. Men det er digg når det er over, da!

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet