Mine favoritt preggo-treningsøvelser

 

Ved slutten av svangerskapet mitt tenkte jeg å få ut et innlegg med de øvelsene jeg syntes har fungert best igjennom i mitt svangerskap med min kropp. Men, det rakk jeg ikke å bli ferdig med 😉 Så da kommer det nå istedet. Og jeg blir rett og slett litt vemodig av å se tilbake på disse videoene. Det er godt å ha baby ute, men graviditeten er virkelig noe unikt og spesielt som man (såklart) ikke får oppleve hele tiden 😉

Det kan godt hende at noe av det som funker for meg ikke funker for alle, men det er lov å prøve og justere til sin egen variant. For min del handler det om å ha mange ulike øvelser å velge i, for å kunne sette sammen økter med ulike mål, med varierende varighet, belastning, intensitet etc.

 • Burpees på knær
 • Sykkel (løpinga slutta ved uke 22 for meg.. og ski-erg og roing ga meg mye buktrykk)
 • Pike pushups (også som skalering/endring av vanlig pushup)
 • Roing i ringer
 • Sittende benhev – straddle og vanlig (skalering av toes-to-bar)
 • Enarms roing
 • Benkpress/ skråbenk med stang og dumbbells
 • Ryggliggende flies
 • Omvendte flies
 • Bred stående roing
 • Dumbbell snatch  – tett inntil kroppen
 • Utfall med litt støtte eller ned fra en lav box
 • Box squats
 • Tåhev
 • Strict press (dumbbells og stang)
 • Markløft med kettlebells (eller i trap-bar)
 • Handstand pushups – strict og kipping
 • Handstand walk
 • Box Stepups
 • Kettlebell swing med lettere vekt
 • Airsquats (ikke så dype, tipper litt fram)
 • Wallballs med litt lettere ball (mye trykk i magen med vekten foran)
 • Sittende pullups (skalering for pullups, pga magetrykk/diastase)
 • Tall Muscle snatch
 • Overhead squats
 • Assisterte pistols
 • Biceps curl
 • Triceps press (generelt isolerte øvelser)
 • Facepull
 • Snatch balance

På videoen ligger noen av øvelsene, men ikke alle.

I utgangspunktet kan man jo beve kroppen som som vanlig når man er gravid – men det vil bli vanskeligere med magen som kommer i veien, og mange synes det er utfordrende med rygg/bekken. Dessuten er det jo denne diastasen som vi ikke behøver å pushe noe videre, og dermed kan det være fornuftig å redusere boktrykket.

Noen notes her er jo litt mer isolerte øvelser, og mye hang-varianter på oly med stang og dumbbells. Kipping slutta jeg med ved ca uke 25 pga diastase. Løp/hopp med støt for bekkenbunnen kan også være greit å være litt forsiktig med (doubleunders feks), mtp inkontinens osv senere etter svangerskapet, som jeg har skrevet om før 😉

Pga annet tyngdepunkt og annen vektfordeling får mange litt vondt i brystrygg og skuldre/nakke, og dette bør man ta litt hensyn til, og legge inn litt øvelser for. (roing etc). Ellers gjelder jo vanlige treningsprinsipper.

 

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet