Motivasjon eller disiplin?

Mange jager etter motivasjonen for å skulle gjøre ting. Alt er avhengig av motivasjon. Er man ikke motivert nok, er det liksom en god nok unnskyldning til å la vær. Det er litt som barna er; har man ikke lyst, så dropper man det.

Og jada, det hjelper masse med motivasjon. Alt blir lettere da. Men, det er ikke sånn at man er motivert hele tiden. Jeg går ikke rundt og er motivert til å løpe 1000 metere på en viss fart, eller løpe lange økter sånn og sånn. Men for at jeg skal nå målet mitt, gjør jeg det uansett. Jeg blir ikke bedre på å løpe om jeg dropper løpeøkta fordi jeg «føler meg så trøtt». Eller, jeg får ikke lønn  slutten av mnd om jeg dropper å sette opp kunder på «ugunstige tider» fordi jeg ikke orker å stå opp tidlig.

Her kommer disiplin inn. Man må regne med en viss mengde disiplin for å klare å nå noenting – iallefall for å nå de tingene som er litt vanskelig å nå; de tingene man får mest igjen for å nå. De hårete målene som man en gang bare drømte om, kan faktisk skje: men man må tåle å innføre litt disiplin hos seg selv.

Disiplin, eller viljestyrke om du vil, går ut på å gjøre de tingene som skal til, selv om motivasjonen ikke alltid er der. Har man et mål man virkelig har lyst til å nå – så skal man jobbe for det selv om motivasjonen uteblir.

Man kan sitte en livstid å vente på motivasjon som aldri kommer.

Dette er et stort tema som selvsagt har flere sider, som hva målene er, delmål, planlegging osv. Og ikke minst, men kanskje viktigst, egne verdier og holdninger. Men jeg syns det er viktig å huske på at alt kan ikke være moro hele tiden. Og utfordringer vil komme. Uansett hva man skal nå (trening, jobb, familie, hus, osv), så vil det komme bumps in the road. Det må vi bare regne med.

Jeg hørte på boka «the subtile art of not giving  a fuck» (lydbokvariant på Audiable) her for litt siden – og den var veldig god på temaet om å velge sine kamper, og gi faen i resten – og at man rett og slett bare må starte en gang, ingenting skjer av seg selv. Det er en lydbok jeg vil anbefale dere å høre på. Jeg lasta ned appen, og så lydboka via Amazon.com (tror jeg fikk lydboka gratis siden jeg hadde noen credits fra å ha oppretta abbonement). Anyways. Topp å lytte til nå som du kanskje har litt tid i  jula – og perfekt for å sette 2018 i gang om en drøy uke!IMG_6487

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet