SÅNN får du tid til å trene når du har barn

«Jeg har ikke tid, barna..» bla bla. Jepp, det er ganske vanlig. Jeg vil ikke egentlig kalle det en «unnskyldning», men heller en vegg av hinder. Istedetfor å se løsningene, så ser man bare alt det vanskelige. Så det er jo interessant hvordan noen da klarer å få få trent masse, selv om man har barn, og er en god forelder som følger opp.

Her er noen av mine tips!

  1. Planlegging! Såklart. Dele på henting og levering av barn, slik at man kanskje har 2 morgenøkten hver i uka og 1 ettermiddag, eller helg. 30 minutter hjemme på morgenen med et kjapt program kan være helt perfekt.
  2. Ta med barna! Kan de ikke bli med inn (som de færreste gym tillater), benytt barnepass på gymmet etc. I permisjonstiden, finn treningstimer der du kan ta med deg babyen inn (som vi har på Crossfit Oslo, feks; Mamas & papas, man-ons-fre kl 1200).
  3. Skaff deg noe enkelt utstyr som en kettlebell, en lang strikk, slynge og en matte som du har lett tilgjengelig hjemme. Med dette får du gjort masse!
  4. Lag sirkeltrening i hagen/bakgården, hvor barna kan være «med» (ofte synes de det er kjedelig å være med på en hel økt, så å la de være litt fra og til, og heller leke rundt kan være lurt).
  5. Begynn å løpe/sykle – en aktivitet du kan gjøre ved å bare gå rett ut av døra. Så du minimerer totaltiden på økta (slippe å kjøre til et gym osv).
  6. Bruk helgen og feriene! Dette er ypperlig tid. Om man tar seg en 30-40 minutters økt på morgenen går ikke det utover kvaliteten av ferien for barnas del 😉 Det er heller å være gode forbilder for dem, i mine øyne i allefall.
  7. Bruk gymmet på jobben! Mange har gym de synes er litt «kjedelige», men det å bruke styrkerommet til de øvelsene du ikke får gjort hjemme, er  suverent. Kjør styrken der, og løpeøkta når du er hjemme. (tilbake til punkt 1, planlegging!).

Jeg hjelper mange mammaer og pappaer med nettopp dette, med plan og program for hvordan de kan optimalisere treningen i en hverdag med jobb og barn. Vi er mange som får det til!

Trening er noe du skal ha god samvittighet for at du gjør – du investerer i en sprek fremtid med barna dine, får mer overskudd og bedre humør. (Og rent samfunnsøkonomisk er det billigere med spreke sterke folk også 😉 så kan skattepengene brukes til andre formål).

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet