Status svangerskap – 9 uker igjen!

Sååå – vi er vel inne i tredje trimester, og 9 av 40 uker gjenstår.

Formen og kroppen min er fremdeles ganske fin, men det kjennes jo selvsagt på kroppen at man er der man er.

Fysisk er det mye trykk i magen og ned i bekkenbunnen. Jeg har slitt litt med bekkenbunnen fra før av, og fikk mulighet til å operere dette faktisk, men da etter jeg var helt ferdig med barn. Og det visste jeg jo ikke helt om vi var, så jeg har den operasjonen til gode 😉 Men! jeg kjenner litt på det nå, og er litt ekstra påpasselig med både boktrykk og å «trekke bekkenbunnen opp» når  jeg trener.

Jeg hadde også litt diastase fra før av, og jeg holder fokus på at når jeg trener, skal jeg ha kontroll på denne – altså prøve å koble bekkenbunn automatisk på magespennet. Det handler om å automatisere dette, og det blir bedre etterhvert som jeg har gjort det mer.

Energien min er litt lavere enn jeg er vandt med; jeg er mer trøtt, er mye kvalm, og generelt litt mer sliten enn jeg vanligvis er. Jeg sover dårlig på natta siden lillemor i magen beveger seg så masse, så derfor prøver jeg å ha en liten 20-30 min nap ila dagen.

Det noe med å tilpasse forventningene til det realistiske. Jeg kan fort ha veldig høye forventninger til meg selv, og det er viktig å faktisk jekke litt på de og sørge for at jeg ikke tar på meg for mye.

Det kommer også tilbake til sosiale ting, ting med barna osv. Det er noe annet å få barn nr 1 og barn nr 3 for å si det sånn, man har liksom ikke bare seg selv å ta hensyn til. Og det må jeg ta høyde for. Å ha overskudd til å være en god mamma til de to som allerede er her. (Bildet på toppen er forøvrig fra Oslo Horse Show på fredag – høydepunkt for min fantastiske og hestegale datter). Jeg ble litt sliten etterhvert, kan du si 😉

Jeg har litt mindre å gjøre nå, ettersom jeg ikke er på brannstasjonen mer. Jeg har nå 100% svangerskapspenger. Det er litt trist å ikke være på jobb, og jeg gleder meg til å være tilbake – men nå er det nå enda sånn, så da får jeg jo bare akseptere det.

Jeg holder jo fremdeles på med litt småting, så jeg har absolutt noe å benytte tiden min på. Litt pt timer, oppfølging av kunder og treningsprogrammer, noe kurs. Så jeg rekker ikke å kjede meg.

Treningen er endel roligere nå; jeg trener fortsatt 5 dager i uka, men litt lavere intensitet, fordi jeg ikke vil tillate meg selv å bli så sliten alle dager. Jeg må ha mer igjen til hverdagen. Her er det viktig å huske på at det er en ting mellom 0 og 100, og at det også er supert med trening som ikke er utmattende. Man må liksom ikke dø på alle økter.

Ifht å gjøre ting klart til baby, så har vi ikke egentlig gjort så veldig mye. For oss var det viktig å ferdigstille pågående prosjekter (som uteområdet), og vi har også bygget litt om på soverommet vårt.

For vi har ett rom for lite! Lillemor får ikke sitt eget rom med det første. Vi har ikke noe barnerom å gi henne 🙂 Vi har derfor «optimalisert» soverommet vårt, slik at det er bedre plass til henne og hennes ting. Så får vi se hvordan det blir om noen år; Markus er veldig gira på at hun skal sove på hans rom, men det kan vi ta når den tid kommer. Mye kan skje på noen år!

F78B005D-30A6-4A65-8DE0-843B188BCC80

Vi bygde en «sengegavl»/nattbord/oppbevaringsløsning som vi ble ganske fornøyd med. Flaks at vi har «hyttesengetøyet» på her sånn at det ser litt ekstra noldus ut hehe.

19434B3C-5722-48EA-B01A-78BB6685FFDB

Her har vi frigjort masse plass der vi kan ha barneseng og sånt. Men har ikke funnet ut noe mer enn som så enda.

6455942B-BD2E-409D-AA23-8120DAD75FCF

Oppbevaringsplassen vår ble noe innskrenket da vi fikk leietaker i kjelleren, så dyner, sengetøy etc må vi oppbevare på vårt rom. Så i det nye «møbelet» vårt fikk vi masse plass til sånt. Skal få på noen sider/dører her etterhvert, men det haster ikke.

Jeg har tatt vare på Milla og Markus sine babyklær, så vi har masse klær liggende, og også endel pledd. Men de ble født på sommerhalvåret, mens nå kommer mini på vinteren. Så det er et litt annet behov; vi trenger mer ull i mindre størrelser enn det jeg har fra før av. Så vi må kjøpe noe – men det haster liksom ikke.

EBDF6162-3713-41B5-89F8-F82EF6446143

Ved omorganisering og rydding fikk ordna så mye ekstra plass at vi kunne sette inn et pax-skap til. Her er nå alle minis klær og ting. 3 skuffer får hun. Det får holde en liten stund 🙂

Vi har også bestilt barnevogn! Første og siste gang jeg har valgt akkurat den jeg ville ha. Med de to forrige var jeg student og med et smalere budsjett, så denne gangen når jeg faktisk har mulighet, har jeg rett og slett valgt akkurat den jeg vil ha. Jeg må forøvrig slutte å tenke sånn; ellers kommer hun lille snuppa her til å bli veldig bortskjemt. Og det strider litt imot verdiene mine. Jeg synes  man kan helt fint bli bortskjemt på kjærlighet, men ikke på ting 😉

Dessuten fikk jeg masse bleier fra Libero i en bleiekampanje på insta, så bleier – det har vi!

8F8464E1-64CC-454D-BCA5-657BA96C4C3C

Men ellers.. har vi enda ikke ordna noe som helst!

Vi mangler stellebord, bilstol, vippestol, bæresele, vognpose, varme vinterklær, badekar.. ja. var det noe mer? jo, babynest! Planen er at hun skal sove i vår seng i starten, så babynest trengs. Med de to andre gjorde samsoving nattamming og nattevåk sykt mye enklere, jeg fikk sove mye mer selv, så det er planen nå også. Også synes jeg det rett og slett er vanvittig koselig! Det gir oss litt mer tid til å finne seng og sånt.

E25EBBB0-F966-4AE1-9C10-BC24BD893285.JPEG

Vi må finne oss en fiks løsning på badet. Det er skråtak, så dette er plassen vi har til rådighet. Vi vurderer å lage en egen benk med hyller under en vask, for da kan vi få integrert stellebordplassen i hele møbelet – og tilpasse det til stikkontaktene som er så fint plassert midt på veggen. Jeg må nok også rydde litt i all driten som står der..

Bilstol tror jeg er litt sånn «pappaprosjekt» – her har iallfall Chris satt seg inn i ting og er på god vei til å finne noe. Vi er faktisk ganske flinke på å bruke finn.no, så vi prøver å finne noen gode kupp her. Det er jo sinnsykt dyrt for babygreier, så å være åpen for å finne ting brukt synes jeg er fornuftig.

Ellers har jeg ordnet avtale med melkebanken på riksen ang melkelevering, og skal dermed få låne pumpe fra dem. Det gjorde jeg også med Markus, og det føltes veldig givende å kunne dele av overskuddet mitt. Jeg har hatt masse melk med begge de to forrige, og det er allerede på gang nå. Å pumpe og levere overskudd til melkebanken som kan brukes til spedbarn som trenger det, føles superbra, når jeg først har mulighet til det. Dessuten vil behov og etterspørsel øke produksjonen hos meg (kroppen er så syk sånn altså!), slik at desto mer jeg melker, desto mer kommer. Det vil komme godt med til oss også; jeg kan ha et lager i fryseren, slik at når jeg jobber gradert kan lillemor fremdeles få melken sin.

Og apropos amming, så har jeg faktisk ordna ammepute! Den kjøpte jeg på finn.no for en stund siden, siden den er fin å bruke som pute nå på slutten av svangerskapet; mellom bena eller til å støtte magen etc.

Ellers har vi også avtalt med besteforeldre som kan passe på de to eldre søsknene dersom de er hos oss når tiden er inne.

Så vi begynner å få ting unna, men vi mangler en god del enda. Jeg er egentlig ikke så veldig stressa på det, vi har mye av det nødvendige, og resten faller nok på plass. Bilstol er kanskje det viktigste, så vi kommer oss hjem fra sykehuset. Ellers er liksom ikke ting så veldig stress; hun lille trenger ikke så alt for mye i starten. Og butikkene er jo åpne også etter hun har kommet 🙂

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet