Tør du å hjelpe?

Idag dumpa denne boka ned i postkassa vår, og den ble raskt veldig poppis. Det er en barnebok om førstehjelp; hjelpepatruljen.

Hvis du havner i «riktig» situasjon – ville du utøvet førstehjelp? Vet du hva du skal gjøre? Ville du vært trygg på å gjøre det? I en undersøkelse fra 2017 (NHO Service og Respons Analyse/Røde Kors) kom det fram at bare 4 av 10 voksne tør å utøve førstehjelp. Mange er usikre på hva de skal gjøre, og er redd for å gjøre feil som skader pasienten enda mer. I virkeligheten er det motsatt; tidlig førstehjelp kan være forskjellen på liv og død. Noen steder er det lengre responstid fra nødetatene (politi, brann og ambulanse), og det vil uansett ta minutter før man får hjelp – så å selv sette i gang, er viktig.

En bekjent av meg, Frank Rebnord, som jobber med og virkelig brenner for dette temaet, har nettopp skrevet denne boka for barn om temaet; førstehjelp. Han har mye erfaring innen faget og er en stor bidragsyter innen førstehjelp på jobben sin. Han går nå også 2 året på Paramedic bachelor. I tillegg er han partner og daglig leder i Førstehjelpsgruppen AS som holder førstehjelpskurs for alle som trenger det, både private og bedrifter.

image0

«Jeg har alltid vært interessert i førstehjelp. Helt siden jeg var liten gutt og gikk i speideren på barneskolen. Men det var først da jeg ble medic i Forsvaret den faglige interessen kom for fullt. Det er ingen bøker pr nå jeg har funnet som introduserer barn til førstehjelp. Mye er rettet mot voksne og hvordan de skal utføre førstehjelp på barn. Jeg mener det er superviktig å introdusere barn i en tidlig alder», sier Frank.

Kanskje boka kan endre trenden og innlemme dette fra tidlig alder, slik at barna blir introdusert for førstehjelp tidlig og en vakker dag kanskje kan hjelpe til når en voksen ikke tør?

Som sagt ble boka raskt poppis hos oss. Jeg hadde tenkt å «spare» lesingen til kvelds, men Markus (8) og jeg måtte sette oss ned med en gang og se, lese og snakke om den. Da vi tok den opp igjen til kvelds, var Milla (11) også veldig interessert.

331952B4-CBDA-4CE7-A18C-253FE7B7386C

Boka er lett å forstå, fint oppdelt med enkle temaer og bildene er veldig spennende. Barna ble veldig fort dratt inn og involvert. Vi snakket om temaene, og de hadde mange gode tanker rundt de ulike tingene. Markus gleder seg til å lese videre imorgen 🙂

Boka koster 199 kr og kan fås her.  (julegavetips!)

Jeg kjøpte boka selv, og tok selv insj til å skrive om dette konseptet her siden jeg syns det er helt genialt. Så dette innlegget er ikke sponsa, men som sagt er det en bekjent som står bak boka. 

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet