Treningsøktene i uke 3 – vår 5. uke i barsel

Nok en er på gang, og det betyr at en allerede er ferdig. Vi tråkker fremdeles opp nye rutiner, og blir bedre kjent med vår nye lille store skatt. Kroppen min føles bedre og bedre ut, mer hold i muskulatur, men det er fremdeles en vei å gå. Og det er helt greit 😉

Fokuset mitt på treningen fremover kommer til å ligge på kondisjon (crossfit-form), og gymnastikk. Jeg har i flere år hatt litt ryggplager, og det + bekkenbunnen min + at jeg såklart nå bare er 5 uker etter fødsel, tilsier at størsteparten av treningen min ikke burde være tunge løft. Da lukker jeg den døra, og åpner en annen, som jeg egentlig er veldig glad for. For jeg elsker kondis og gymnastikk 😉

Frøken mini holder meg våken om natta, slik som de fleste ferske babyer gjør. Jeg takler det ved å puste med magen, sette ting i perspektiv, og huske på at livet er ikke over selv om man sover litt mindre. Man får «ta det igjen» senere på dagen (søvn kan aldri tas igjen), og sette opp dagen slik at det funker. Jeg merker jo såklart at jeg får litt kortere lunte og kan bli irritert.. Men jeg vet at det er ingen andre sin «feil» at hun skal ha mat, kos eller ikke har døgnrytme og derfor er pling våken. Det er ikke hennes feil, og ikke Chris sin feil. Så å bli irritert eller sint på noen andre hjelper jo ikke noe, det skaper jo ingenting godt. Det er heller min feil siden det var «mitt valg» 😉 Det er jo bare sånn det er nå, og det lille gullet gjør så godt hun kan i å tilpasse seg livet utenfor magen. Hun har jo ikke valgt noe av dette og gjør ingenting for å være slem, så å bli sint på babyen er jo ingen vits. (Ingen barn vil være eller er slem, de responderer på det de møter).

Anyways 🙂

De fleste mennesker – meg inkl – er mest produktive på starten av dagen. Derfor forsøker jeg å legge de mest krevende oppgavene tidlig på dagen, når også baby har de lengste soveperiodene. Da kan jeg også se frem til en rolig ettermiddag, og glede meg litt til å sove senere. Dessuten er ofte baby urolig på kvelden, så det passer bra å slippe å ha ting å gjøre da. Da kan kvelden benyttes til pupp og kos, hehe.

Treningen kommer inn under «krevende oppgaver» som jeg da legger tidlig på dagen. Det pleier jeg stort sett å gjøre til vanlig også, for da er  det unnagjort og jeg får hatt fokus på det jeg virkelig trenger fokus på.

Så her er en liten gjennomgang av hvordan denne uka var for meg. Det er egentlig «vanlig» trening, men med noen tilpasninger ut fra min kropp.

Mandag
Ble med på time!
A1. Deadlift -> lett squat snatch istedet, 4×4.
A2. Strict handstand pushups, flate ata 5kg vektskiver i deficit.

B. 15 min amrap
20 wallballs (6 kg føltes ut som hundre kg!!) fokus; alle unbroken.
20 toestobar (gå ned på antall reps)
20 box stepups
20 dumbbell snatch 10 kg
20 airsquats (istedetfor 80 doubleunders)

Syyykt digg å puste skikkelig!! Denne økta digga jeg!

Tirsdag
A, 7×1 Push Jerk – kjører ikke så tungt på overheadøvelser, så her var greia å komme i gang og få jobbet med bevegelsen.

B, 4×6+6 Bulgarian Split Squats med stang.

C2 strict pullups 5×5
C3 strict ring dips 5×5

D, Intervaller: 3 min på/1 min av*4 runder (16 min)
På 3 minutter, gjør
Bike, 500 m,
resten av tiden, amrap
5 Single Arm Dumbbell Push Jerks
5 Burpee Over Dumbbells

Her klarte jeg å bomme på et av intervallene tror jeg, for jeg ble ferdig 1 minutt før jeg  egentlig skulle. #ammetåke

Onsdag

A, Front Squat: 5×5 reps, lett og med kontroll/spenn i bekkenbunn
A2 kipp mot stang (BMU-kipp)

B ring kipp 5-5-5-5
B2 benkpress 6×6 rep

C metcon alene, fokus er tempo og pacing der jeg trenger det. Må liksom tilbake i denne metcon-formen igjen!
20 min amrap
5 pullups
10 pushups
15 airsquats
5 pullups
10 thruster (lettere vekt enn det som var satt opp).

E bodybuildingsirkel 4 runder 10 rep;
Hipthrust
Biceps
Triceps
Sidehev

Torsdag – endurance økt alene

A, Amrap 10 min:
10 Row Calories (første økta jeg ror på lenge! Unngikk å lene meg bakover, og hadde ikke så mye «trykk» i dragene).
15 Bumper Plate Ground-to-Overheads
20 Plate Russian Twists (sitter litt mer oppreist enn vanlige russian twist)

B, Amrap 10 min:
4 Alternating Turkish Get-ups (den første situpen som øvelsen starter med tar jeg litt sideveis, så jeg ikke får så mye spenn ut i rectus adb./de rette bukmusklene).
20 Kettlebell Front Rack Russian Box Step-Ups
16 Single Arm Kettlebell Rows

C, Amrap 10 min:
10 Burpees
16 Single Arm Dumbbell Hang Power Cleans

– 2 min rest between amraps

I frykt for at mini skulle våkne og jeg ikke få gjennomført sammenhengende, gikk jeg litt kjapt i gang. Så de første 5 minuttene ble litt «oppvarming»/kom i gang, og jeg fiksa utstyr (rydda og henta) i de 2 min pausene mellom hver runde. Da gikk det ganske radig unna og jeg rakk å komme meg igjennom før hun våknet.

Fredag

A1 Back Squat 5×5
A2Strict press dumbbell, 3×10 rep.

B1, Benkpress 7×5
B2 Ring Row 5×10

C, Amrap 12 min:
1 Power Snatch
2 Power Cleans
3 Strict Pull-ups
4 Strict Abmat Handstand Push Ups
8 Lateral Burpee Over Bars

D1 3×10 Rotasjon med stang
D2 3×10 Facepull

Denne økta gikk superraskt!

Lørdag

Her ble jeg med på dagens partnerøkt! Jeg synes de gir meg så mye, det er så morsomt, og somregel varer øktene en god stund, så jeg føler jeg får litt greit ut av de også. 

Økta varte i ca 25 min og vi alle fikk jobbet godt!

Teams Of 3:
———————————
6000/5000 m Row
———————————
2 Rounds of:
150 Wall Balls, 9/6 kg
100 Kettlebell Swings, 24/16 kg
50 Toes-to-bars
———————————

1 partner på romaskin, 1 på “2 rounds”, 1 hviler. Når 6/5000 m er ferdig på romaskin (jeg sykla) og de to rundene er ferdig, tas sluttiden. Så vi hadde alltid en person på kondisapparatet, og de to andre delte på å jobbe på de to rundene. Vi roterte hvert andre minutt.

Søndag

Denne økta ble litt «bonusøkt», for egentlig har jeg alltid pleid å ha hviledag på søndager. Men nå blir det litt sånn «trene når man har mulighet»-følelse; så jeg gjorde noen styrkeøvelser idag, som ikke går utover øktene som kommer til uka.

A1 Benk 8×4 reps
A2 Pullups 5×5

B1 Bulgarsk utfall m stang, 3×6+6 reps, 1×3+3 reps.
B2 Enarms roing
B3 Flies bryst

Her ble lillemor utålmodig, så jeg tok henne med meg på de siste øvelsene.

C1 Biceps curl, 10 reps – en og en arm, der jeg holdt Ella med den andre armen.
C2 Dips på benk – med Ella i fanget
C3 Ettbens hipthrust, med Ella i fanget.

Og det var det!

Det gjelder å utnytte de mulighetene man har foran seg, istedenfor å henge seg opp i «alt man ikke kan». Da får man plutselig gjort ganske mye mer enn man trodde! 😀

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet