Treningsuka uke 6 og 8. uke i barsel

Daa har enda en uke gått, og det føles så rart at lillefrøken er 8 uker! Det føles som om jeg fødte henne for et par dager siden, liksom. Men likevel vokser hun og det skjer ting, så jeg merker jo absolutt forskjell på henne fra  da til nå. Hvem mamma synes ikke tiden flyr?! Det er veldig spennende å bli kjent med den lille krabaten!

Det føles godt å komme seg litt inn i «hennes» rutine; finne ut hva som skal til for at hun har det bra, hva som roer henne, hvor lenge hun orker å være våken, hvordan hun sover best osv. Alle de tre mine har vært så forskjellige, det er virkelig ingen one size fits all. Vi har jo allerede kommet oss igjennom 8 fine uker, men det blir liksom «bedre og bedre» for hver dag. Selv om det er «trist» at hun blir større og distansen fra den aller første tiden blir lengre, så er det jo samtidig superspennende og gøy, og ikke minst mange koselige stunder.

Forrige ukes treningsøkter var veldig avbrutt av mini. Jeg har følt litt på stress, med mange ting som skal gjøres og fikses, og følt meg litt urolig. Rett og slett vært litt dårlig på å prioritere og å si nei. Litt av greia er vel at det har vært mye farting, når jeg aller helst bare vil være hjemme. En ond sirkel det der, hun stresser meg og jeg stresser henne 😉

Derfor har jeg denne uka kjørt flere økter hjemme i garasjen, slik at hun får sove lengre strekker sammenhengende, og jeg slipper å reise så mye frem og tilbake, og ha henne inn og ut osv. Og det har gitt resultater, for for en god treningsuke det har vært! I tillegg har jeg følt mer på ro og hatt bedre tid til å gjøre ting som jeg vil gjøre.

Vi driver med litt upgrades av garasjegymmet nå også, mer om det kommer senere, men det gjør at det blir enda enklere å gjennomføre gode, varierte økter der også. Som da selvsagt øker motivasjonen!

Jeg savner selvsagt litt av det sosiale, men jeg har egentlig ikke vært sånn supersosial de siste mnd etter Ella kom uansett. Jeg føler  jeg har hatt nok med oss egentlig, og ikke hatt noe særlig overskudd til å være så sosial.

Så da kommer en liten oppsummering på hvordan denne uka har vært mtp treningsøkter.

Mandag
Ble en ren styrkeøkt i garasjen. Jeg satte sammen til to sirkler, slik at jeg får god hvile mellom øvelsene til hver muskelgruppe, samtidig som det er relativt tidseffektivt, og jeg holder meg varm der ute. Chris var også ute i garasjen, det er jo ganske hyggelig med litt selskap 🙂

Knebøy 5×8
Pullups 5×5
Strictpress 4×8

Enarms roing 4×8
Biceps curl 4×10
Sidehev ben 3×10

Hoftehev 3×10
Sideplanke 3×10
Strak mark med dumbbells, 3×10

Tirsdag
Her var jeg igjen med på økt på Crossfit Oslo. Lille frøken fryd var våken i 50 av 60 minutter (det er jo så masse spennende å se på!), så det ble ikke tidenes mest effektive økt, men..

Powerclean 5×3 rep
Handstand pushups 5×6 rep

Metcon
10 min amrap
3+3 dumbbell hang power snatch mens jeg ruga på vogna
3 pullups
3 toes-to-bar
15 airsquats mens jeg ruga på vogna

Dette ble en ganske god gjennomkjøring på selve metconen da jeg kom i gang, for jeg fikk trilla mye på henne underveis.  (lol, når egen prestasjon måles i hvorvidt ungen er stille! haha).

Og…! På kvelden kom endelig leveranse av benk! Så nå kan jeg (endelig??) kjøre benkpress!

Onsdag
Tilbake i garasjen! Hadde en veldig god økt her. Chris var der ute også, sola skinte og det var niice.

Sykkel 15 min

Boxsquat, 4×6
Benkpress med nybenken, 6×6
Ring row, 4×10

Metcon,
12 min amrap
6 m handstand walk
6 boxstepovers
12 dumbellsnatch
12 m walking lunges med 1 dumbbell overhead

Torsdag
Ble hviledag. Masse styr og fiksing med ting. Melkelevering hos melkebanken på riksen var en av tingene 🙂

IMG_1207

Fredag
Nok en god økt i garasjen. Her fiksa vi gulv osv mens jeg trente, så ting tok litt tid. Men det gjorde ingenting, sosialt sammen med Chris, berta i vogna sov, og vi styra og ordna – akkurat sånn jeg liker det.

IMG_6498

Box squat, 10×3
Strict pullups 5×6
Ring dips 5×6

Benkpress 7×4
Enarms roing 4×10

Metcon/intervaller,
6 runder, 1:30 arbeid, 30 sek hvile;
250 m sykkel på Concept 2 Bike Erg
6 pushjerksc på 40 kg
resten av tiden, amrap burpees.

Fikk pusha skikkelig på burpees, så det ble en god økt.

IMG_0074

Lørdag
Her ble det partnerøkt på Crossfit Oslo sammen med Chris litt utpå dagen. Milla ble med og trilla på mini, så her fikk vi trent godt.

25 min amrap;
20 burpee shuttleruns
20 boxstepovers
20 strict pullups  -> jeg kjørte kipping siden jeg ikke får gjort det hjemme
60 wallballs -> lettere ball. WB er en av de øvelsene som tilsynelatende gir høyest buktrykk og dermed mest belastning på bekkenbunn – så jeg kjører lett her.
60 cal row (jeg bike)
60 kettlebell swing -> jeg kjørte lettere vekt her

Søndag
Styrke i garasjen igjen! En roligere økt.

Markløft 4×8
Bulgarsk utfall 4×8
Strict press 6×6

Ettbens hipthrust 3×10
Strict handstand pushups 5×6-7

Strictpress med dumbbells 3×10
YIT skulderøvelser på benk

Mens jeg rydder og fikser litt på gymmet mitt i pausene 🙂

Å ha hjemmegym er utrolig viktig for meg – egentlig en drøm jeg alltid har hatt – å ha trening som den naturlige delen av hverdagen min som den er for meg/oss. Jeg er så glad for at Chris og jeg har samme verdier rundt dette, det gjør det jo utrolig mye lettere for oss å få det sånn vi vil ha det begge to.

Så det var den uka – og jeg gleder meg til en ny uke! Det håper jeg dere gjør også 🙂

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet