Livet i uke 9

Tiden flyr, og sist uke rakk jeg aldri updaten. Heldigvis går verden videre for det 😉

Vi har noen fine uker nå. Det er babylife såklart, og lille Ella har blitt 11 uker. Vi har sluppet unna den ekstreme gråten vi hadde for en liten stund siden, men likevel har vi noen vanskelige dager innimellom. Hun er (som babyer vel er) litt uberegnelig, så å planlegge ting er liksom ikke alltid så lett. Det må planlegges med slækk, egentlig. Det går gjerne veldig bra i 2-3 dager, og så kommer det 1-2 veldig urolige dager igjen. Da får man bare legge fra seg alt og være babymama 😉

Sykdommen – aka forkjølelsen vi fikk for to uker siden, har hengt i. Det har gått litt sånn annenhver dag, man føler seg bra, og så får man et lite setback igjen. Det setter såklart et preg over treningen, men det har ikke vært så ille at alt har sklidd helt ut. Jeg har en generell greie på at jeg prøver å få trent styrke dersom jeg ikke er i toppform, og tar kondistrening komme når jeg er i form. Å pushe luftveiene er ikke noe vits når de fra før av er irriterte, og jeg ønsker også å la kroppen ha et overskudd til å bekjempe sykdommen. Det er jo ingen vits å bryte ned en kropp som allerede er nedbrutt.

Det «verste» med denne sykdomsperioden er at Ella plages så innmari av tett nese. Vi suger ut snørr på snørr, spyler med physiomer saltvann, og heller på med morsmelk. Når baby er potte tett, er ingenting bra – hun sover naturligvis dårlig og er urolig. = lite søvn på mamma. Så siste 1,5 uka har vært litt mer søvnløse, og det har blitt netter med sittende soving med henne på fanget.

Vinterferien som vi hadde i uke 7 var hyttetur i Valdres – 3 dager med slækk – og det gjør noe for motivasjonen for det meste! Jeg blir så sykt rastløs av sånne perioder, så å ta det helt med ro er virkelig en løsning for meg for å få ræva i gir. Haha. Det kjente jeg på uka som var, masse mer energi og generelt optimisme.

DSC02539

På hytta hadde de fiksa en gammel vugge til oss – og DEN digga Ella. Så da vi kom hjem, fant jeg en enkel vugge på finn.no som vi nå har i stua. Den har vært en lifesaver noen dager nå, da hun sovner ganske kjapt i den og sover godt der.

Treningen i uke 8 har vært ganske grei. Jeg har vel fått gjort det jeg ønska, tross for litt varierende form. 

Jeg har fått kjørt 3 økter i garasjen, og 3 økter på Crossfit Oslo – pluss en på brannstasjonen! Jeg har satt opp ny runde meg program for meg selv, noe som selvsagt er veldig motiverende å følge. Jeg har det i coaching-appen min, slik at jeg får det opp enkelt og greit når jeg skal trene.

Programmet mitt nå inneholder tre rene styrkeøkter, og tre styrkeøkter kombinert med kondis. Det er fremdeles ingen hopp eller løping på meg.

Denne uka henta jeg også fram løfteskoene, og jeg fikk nye kneecaps av Rehband, som jeg nå har tatt i bruk på bøy. Vektene er ikke spesielt tunge (- det føles tungt nok ut for en 11uker post partum kropp), men det føles bedre å bruke løftesko pga posisjonen jeg får for ryggen, og kneecapsa gir støtte og varme  på knærne, som er spesielt digg ute i garasjen som er så kald.

Så her er øktene jeg har fått unna:

Mandag
Styrke på Crossfit Oslo!

A. Pushpress 5×3

B. Strict Ring Muscleup 6×1

C. Snatch 6×2

D. Frontbøy 5×8

Tirsdag
Garasjen! Lengre metcon + benkpressen jeg egentlig skulle hatt på mandag.

A. Benkpress 6×6

B. Lengre metcon
30 min amrap
7 m handstandwalk
6 stricte pullups med en strikk
10 «småhopp» -> forberedelser til løping
30 box steppes
20 plate ground to overhead
15+15 meter waiterwalk med plate.

[wpvideo fs26UCZF ]

Onsdag
Styrke + sykkelintervaller i garasjen.

A1. Knebøy 7×5
A2. Ring row 3×8

[wpvideo kZXbZtnt ]

B1. Markløft 4×8
B2. Enarms roing 3×10
B3. Facepull med strikk 3×10
B4. Pistol-squat variant. 3×10.

C. Sykkelintervaller,
2 min arbeid, 1 min hvile, x 8 drag. = 24 min. Denne var seeeig. Men med sol og fint vær, ble det ikke så verst 😉

Torsdag
Ble hviledag. Too much going on.

Fredag
Økt på Crossfit Oslo!

A1. Clean, 5×3 rep
A2. Statisk sidehev med ben, 3×30 sek per side

B. Metcon
4 min på, 1 min av, x 3;
20 enarms DB thruster
20 DB snatches
15m walking lunges med en db overhead
20 Burpees over DB

Denne økta fikk jeg virkelig pusha på – sinnsykt kul økt! Krever også bare en dumbbell – så den anbefales å kjøre!

Lørdag
Styrke og litt metcon i garasjen
A1. Backsquat 8×4
A2. Strict assistert ring muscleup 5×3

B1. Benkpress, 8×4
B2. Omvendte flies, 3×10

C. Metcon
3 Rounds For Time (RFT);
15 kipping  handstand pushups
15 box stepups
15 pushups
15 ettbens v-ups

Denne ble seig etter å ha gjort 8 sett med benk først, OG kombo av Handstandpushups OG vanlige pushups.

Var veldig lite motivert til denne økta, men shit au, det er vel bare å få gjort det, rett og slett!

Søndag
2 økter!

1: brannstasjonen.
Mølletest

[wpvideo dOCLat9E ]

Nedtrekk, pushups etc.

2. Team-økt med jentene jeg skal på konkurranse med siste helgen i mai, i Arvika! Fokus på synkro-greier 😉

[wpvideo 80sfRWDH ][wpvideo FZi24xqF ]

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet