Vektløftestevne!

Siden i vår har jeg drevet med vektløftning, som en side-idrett iht Crossfit, og hvert kvartal har vi løftestevner i klubber for å ha resultat til serien som leder mot NM. I går hadde vi stevne igjen, og som vanlig var det god stemning.

Siden jeg gikk av vakt lørdag morgen etter 24 t på jobb (og vi hadde vært oppe på natta), ooog jeg har løfta litt «dårlig» den siste tiden, tenkte jeg at jeg skal ha lave forventninger, og prøve å safe løftene mine. Vi har kun tre forsøk på å gjøre rykk og støt, og må derfor være smart med vekten man velger, slik at man faktisk klarer å få et resultat som står (og ikke ender med 3 fail i begge løft, og resultat på null). Samtidig som man skal man jo prøve å få så mange kilo som mulig. Så jeg har vært litt usikker på hvor jeg skulle legge meg denne runden, og tenkte jeg skulle «safe».

Under oppvarmingen føltes det bra, og jeg klarte å få hodet på riktig sted. Så i rykk startet jeg på 63 kg ( en tung men ganske safe vekt), økte til 65 og 67, som da ble +2kg i stevnepers! Det er fremdeles under min trenings-pers, men er et løft som jeg tenkte jeg kom til å få til, også uten å risikere å få fail.

A7BDAE48-B73E-41BC-BB03-C3126BAF97A6

Videre til støt, så har jeg vært ganske dårlig på selve overstøtet i det siste, litt pga en liten betennelse i H underarm. I det siste har vendingene vært bedre enn støtene, noe som er ganske nytt for meg. Og egentlig er det litt bra, for da har jeg jo faktisk blitt sterkere i beina (som er viktig for meg og løftingen min!). Men litt kjipt at overstøtene ikke matcha helt nå. Så jeg safe på 75kg, deretter 80 kg, og så klarte jeg vending (helt ok) på 83, men ikke overstøtet. Det løftet klarte jeg på forrige stevne. Så jeg syns jo såklart det var litt kjipt, men med forutsetningene mine før stevnet, så skal jeg si meg fornøyd med det jeg klarte.

Man må rett og slett ha realistiske mål og forventinger. Joda man skal presse og gutse, men så skal man jo ikke dø av skuffelse heller. Her følte jeg at jeg traff, med løft og forventinger og mestring, rett og slett. Et skikkelig motiverende stevne!

595B1CA7-6560-4AB4-8573-E3C6FAD3007B

Så da får man jobbe videre for å bli litt bedre til neste stevne, og gjøre de endringene som skal til for å ha overskudd til å faktisk bli bedre.

Etter stevnet fortsatte vi helgen med Trener 1 kurs i regi av Norges Vektløfterforbund. Kurs rettet mot idretten (såklart), og trening av barn/ungdom/nybegynnere.

Passa perfekt med nye rest-day joggebukse fra Born Primitive/fynd.no idag

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet