Marie til VM i functional fitness!

Min treningsvenninne og CFO-kollega Marie kom på 2. plass i høstens NM i den nyetablerte idretten Functional Fitness. Dermed skal hun (og de andre kvalifiserte fra Norge) til VM i London nå til helga. For å få sporten litt mer opp og fram vil jeg ha et lite innlegg om det, slik at enda fler kan få med seg hva dette er. Jeg håper også at enda fler melder seg inn i en klubb, og blir med på alle de spennende tingene som kommer.

Maries vei til VM
Marie Mossige Grythe kommer fra Sandnes, men bor i Oslo, er 34 år og har trent Functional fitness/CrossFit i syv år. Hun sitter i Norges Functional Fitness Forbund sitt styre (som ble opprettet i oktober 2017), og har også ansvar for de sosiale mediene til forbundet.

Marie har hatt individuell programmering i ca to år, hvor treneren, Joakim Rygh, og henne har fokusert på ulike fysiske svakheter og det å bli tøffere mentalt i økter. Hun har i hele perioden hatt et ønske om å trene sammen med andre fordi det gir henne masse motivasjon og glede, og samtidig gjøre individuelle tilpasninger, noe de har fått til. De har også funnet ut at hun får mest ut av treningen hvis mengden hun trener er 5 dager i uken, ca 2-3 timer daglig.

I sommer startet de en formtoppingsperiode frem mot NM i Functional fitness, etter en periode med grunntrening hvor fokuset var utholdenhet og grunnstyrke. I formtoppingsperioden har fokuset vært maks styrke, kortere, intensive økter og opprettholdelse av utholdenheten. Det fungerte bra, og hun overgikk sine egne forventninger i NM, og kvallet til VM!

Nå frem mot VM i Functional fitness har hun trent mye på selve øktene som kommer med å bli bedre på det hun kan bli bedre på (løping, ski erg og handstand walk).

Hun sier; «I hele denne formtoppingsperioden har jeg også vært mer nøye med kostholdet, søvnen, og det å koble av, samt forberede meg mentalt. Det å omgi meg med positive folk som vil meg vel, og det å fokusere på ting jeg kan påvirke har veldig mye å si. »

Forventningene til VM er å gjøre det så bra som hun er kapabel til å gjøre på hver økt, og å gå inn i øktene med en plan og høy selvtillit. «Det blir veldig gøy å delta, og blir en stor opplevelse for meg å være med.»

 

32973672_1536957218178095_r

Functional fitness
Functional fitness er en demokratisk non-profit organisasjon som har blitt til for å sette utøveren i fokus og å organisere idretten. Målet for forbundet i Norge er å bli anerkjent som en idrett og å bli tatt opp i Norges idrettsforbund. På internasjonalt nivå ønskes det å få idretten inn i OL. På sikt ønsker vi å organisere/sanksjonere flere nasjonale, regionale og klubbkonkurranser, treningssamlinger, trenerkurs og dommerkurs. I tillegg holder forbundet på å sette opp en struktur for anti-dopingarbeid.

Forbundet har mulighet til å søke om medlemskap i NIF allerede neste år (neste mulighet etter det er i 2023), men nå mangler vi ca 900 medlemmer for å kunne søke (vi trenger å være 1500). Vi vet at det er ca 10 000 folk i Norge som driver med idretten, så vi ønsker å oppfordre alle som holder på med, og som bryr seg om idretten til å melde seg inn i en klubb og i forbundet i dag!

Du kan finne klubber og sanksjonerte konkurranser her:
http://nor3f.boxpeak.com

Ønsker du å støtte de norske utøverne på veien, kan du gjøre det her;
https://www.gofundme.com/sttt-vmtroppen?member=762142

 

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet