De søvnløse nettene 2

Jeg etterlyste temaer å skrive om, og søvnløse netter var ett av temaene som var ønsket. Så her kommer mine tanker og drodlinger rundt dette.

Søvn er noe som både på godt og vondt har blitt satt mer fokus på den siste tiden. Kroppen er ikke en maskin, så det er bra at vi har fokus på at søvnen er viktig, og at vi må hvile for å fungere optimalt. Det er også viktig i jobbsammenheng at man er klar over at skiftarbeid med våkne nattevakter har en negativ påvirkning på helse, og øker risikoen for noen sykdommer. Søvntap kan også gjøre det vanskeligere å gå ned i vekt, og å øke muskelmasse. Så det har definitivt påvirkning på oss!

Likevel synes jeg at det kan bli i overkant mye fokus på søvn. Feks dette med smartklokker – som gir søvnanalyse. Man blir jo nesten mer stressa av å se at man sover dårlig enn man ble før man så det, og grubler og bekymrer seg mer over søvntapet enn om man ikke var klar over det. Noen legger ned hele livet dersom de ikke får de 8 timene de mener de bør ha.

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet