En annerledes – men nydelig(!) – uke!

Denne uken som var skulle egentlig være en chill uke i Spania, meeen som endte opp som noe helt annet. Universet ville det annerledes for oss, og for alle andre. Så fra å ha _ingenting_ på planen på ferie, ble det brått annerledes.

Som jeg skrev forrige søndag, så har jeg en dårlig uvane for å «uroe» meg for mye over brå endringer som dette. Uroen min kommer av at jeg litt for gjerne lever i fremtiden, og bekymrer meg over den. Så trikset er å hente seg tilbake til nåtiden, og være takknemlig for det man har her og nå. Så på en måte «priser jeg meg lykkelig» for at jeg hadde uka fri i planen min allerede; da slapp jeg  iallfall å kværne og stresse over alle avtaler jeg ikke har fått gjort noe med. Det er også noe med når ting bare blir bestemt for en, og en ikke har noen en skulle ha sagt – ja da er det liksom bare å følge.

De to store barna har ikke vært hos oss denne uka, så dagene har vært  preget av ro og egentid, en timeplan jeg kunne styre heelt selv. Jeg skapte meg en rutine for dagene, for å ha bedre struktur når dagene plutselig «gikk i ett», slik at jeg har fått gjort litt av ting jeg like gjerne kunne gjøre når vi ble hjemme. Dessuten har jeg fått kjøre livestream-økter for våre Crossfit Oslo-medlemmer, som har gitt meg en utrolig god energi hver eneste ettermiddag. Derfor synes jeg denne uka har vært ganske nydelig, rett og slett. Jeg blir liksom tvunget til å ta det med ro.

Jeg tenker at vi gjerne skulle ha vært foruten denne hendelsen her – men når den nå er her, får man prøve å gjøre det beste ut av det. Mindfullness, avspenning, og se ting i perspektiv, har vært viktige faktorer for meg. Å senke «viktigheten» av dette, finne løsninger, og tenke nytt. Det kommer alltid noe positivt ut av hver situasjon. Eller – de fleste situasjoner, iallfall.

Trening er absolutt en måte å «koble av» på, å bytte fokus – samtidig  som det gjør positive ting for kroppen, OG det er med på å opprettholde rutiner. Så jeg har jo selvsagt trent, og hatt en god treningsuke. Det har selvsagt blitt disse hjemmetreningsøktene for Crossfit Oslo, og siden jeg nå har dette hjemmegymmet mitt, har jeg jo også brukt det.

Så da tar jeg en liten wrapup av treningsøktene mine, og hvordan denne kroppen nå sakte men sikkert begynner å komme nogenlunde tilbake til sitt opprinnelige 🙂

Mandag

Her ble det styrketrening og en lang og fin kondisøkt;

8×4 knebøy
6×6 Benkpress

3×8 front foot elevated lunges (elsker disse!)

Deretter kjørte vi denne sammen;
50 pullups
1,6 km løp (jeg sykla på bike erg etter to dager med løping)
50 pushups
1,6 km løp
50 airsquats
1,6 km løp
50 burpees
1,6 km løp

Det tok oss ca 45 min.

Økt 2 denne dagen ble wolfpack livestream hjemme-økt.

Tirsdag
Kort styrke på formiddagen;
4×6 nordic hamstring
2×8 legcurl i redcord / slynge
4×8 en-arms roing

og så livestream-hjommeøkt på ettermiddagen.

Onsdag
FØRSTE LANG-LØP SIDEN SEPTEMBER!
Og det vaaaar så digg!

Jeg løp kortversjonen av den gode gamle runden min, ca 4,5 km.

Deretter
4×8 front foot elevated lunges

og ca 30 min strekk og bøy og tøy.

Torsdag
10×3 backsquats
7×5 benkpress

5×6 pullups

Og så igjen livestream-økta sammen med herlige crossfitere!

Fredag
5×6 pushpress
3×10 sidehev skulder
3×10 ring row

Og livestreamen igjen for Crossfit Oslo.

Lørdag
HVILEDAG! Prosjekt trampoline tok hele dagen, så det ble en trilletur sammen med alle barna, tur/retur butikken 😉 Også vaska vi hele huset mens Chris var på jobb.

Søndag
Først en kort styrkeøkt på formiddagen,
6×6 knebøy

8×4 benkpress
5×8 front foot elevated lunges

Og så en liten kondissak sammen med Chris;
5 runder for time;
løp 1400m
15 mark
12 hang power clean
9 frontsquat
6 pushjerk

Jeg kjørte denne med dumbbells, Chris kjørte med stang.

Og så gikk jeg en times tur sammen med alle barna 🙂

Og det var den uka!

Så trening kan jeg helt klart sette som et av denne ukas høydepunkter.
Vi fikk oss også en sånn pullupbar til å feste på veggen, så nå kan gymnastikken løftes til nye høyder 😉

Dessuten starta vi som nevnt også på et nytt prosjekt; trampoline-prosjektet! Og det viste seg at når vi først setter i gang med det, kan vi like gjerne starte med grunnlaget for resten av hageprosjektet. Deilig å være i gang med uteprosjektet så tidlig i sesongen!

Så nå er jeg spent på neste uke, med to barn som har hjemmeskole, med liten baby, hjemmekontor og trening og hele pakka. Jeg planlegger å bruke tiden der vi er to voksne til å få jobbet selv, og å korte ned egne treningsøkter og holde det på basic nødvendig dersom tiden skorter. Jeg tenker å senke kravene til «effektivitet», og bruke denne søndagen uten skole til å få gjort «så mye som mulig» klart til uka, slik at det blir mindre total når uka starter. Jeg har allerede kjøpt inn mat og lunsj, slik at det iallfall ikke er noe å tenke på.

Denne permisjonen ble ikke helt som tenkt. Men jeg er takknemlig for det jeg har, de jeg har rundt meg, landet vårt med alle muligheter og all hjelp vi faktisk får.

Heia alle dere som allerede har vært igjennom en sånn uke, og nå går inn for uke nr 2 i unntakstilstand. Hvordan gikk den? Er det noe du tenker å gjøre annerledes for å forbedre uka som kommer?

Da ønsker jeg dere alle en god uke, lykke til!

 

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet