Min go-to treningsplaylist

Musikk er en enkel måte å skape følelser og stemning på, og dermed kan musikk være med på å øke prestasjonene våre på trening. Så at musikk er en del av min trening, er helt klart. Dessuten, med en bakgrunn som gruppetreningsinstruktør, så er musikk og bevegelse tett kobla sammen. Som gfuppeinstruktør er en del av jobben å skape følelser og stemning hos deltakerne til musikken vi har, uansett om man liker musikken eller ikke. Ila mine 11 år på Sats (og 5 år med Les Mills), kom jeg borti et så utrolig bredt spekter av musikk, og lærte meg å like og finne energi i det meste.

Min treningsspilleliste de siste åra har riktignok vært ganske enkel og kort. Det er noen få låter som har blitt spesielt viktige for meg når  jeg trener. Men jeg har også nokså mange økter uten musikk – for å ikke være avhengig av musikk for å prestere.

Det er noe med å ikke måtte være «avhengig» av noen ytre faktorer for å kunne levere. Feks, i konkurranser får man ikke velge musikken selv. Når jeg har vært på opptak til brannvesen, har jeg (stort sett) ikke fått høre på musikk. Derfor har jeg konsekvent også trent uten musikk, for å være vandt med det. Unnskyldningen «jeg løp uten musikk, så da ble det så tungt» er liksom ikke en unnskylding. Unngå å la ytre faktorer bestemme.

Men jeg skulle si noe om musikken jeg faktisk hører på når jeg bruker musikk i treningen min.

Spillelista mi «Løp»  er den jeg somregel bruker. Her er det en stor overvekt av Prodigy og Pendulum, og noen sanger kommer annenhver gang.

Min mest brukte, mest fantastiske treningslåt, er Pendulum Mix av Prodigy sin Voodoo People. Den er altså bare helt rå. Det er ingen ting som gir meg så mye energi og «guts» som denne låta her. Jeg har hatt den omtrent på repeat på de tyngste intervalldagene. Jeg kan spille den av ved visualisering når jeg trener uten musikk, og få energi av den da.

Forøvrig, hele det albumet til Pendulum – Immersion – er helt rått til trening.

Det jeg ser etter til musikk til treningen, er først og fremst følelsen musikken gir meg. Den skal booste, gi meg confidence. Det er selvsagt forskjell på styrketrening og heftig kondistrening. På styrketreningen synes jeg hiphop og pop, eller litt gladmusikk, kan være fint. Mens på kondis, så er det «så mye som mulig» for min del. Chris liker ikke den musikken, så det blir når jeg trener alene 😉 Det må være et visst tempo for å være bra å løpe til, rundt 160-175 BPM passer mitt løpesteg. Å løpe i takt med musikken er uten tvil veldig motiverende og det er enklere å holde på lengre.

Om du søker på «run» på spotify, får du opp flere løpelister med ulik BPM. Her kan du jo enten spille av ferdige lister, eller sette sammen egen spilleliste med ønsket tempo til ulike deler av løpeøkta.

Så, unngå å være avhengig av musikk, men skal du først ha en låt.. Voodoo people!

https://open.spotify.com/user/1180243727?si=kis0VnN-SfmDOqR7ePS6OA

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet