Treningsutstyr til hjemmegym

Det skal ikke så mye til for å trene bra og varierte økter! Dette med hjemmetrening tok jo helt av nå med korona, men hjemmetrening er jo ikke noe nytt 😉 Jeg og flere andre trenere har drevet med det i mange mange år. Både min egen trening (som småbarnsmor er hjemmetrening ofte redningen!), og i programmene til klientene mine.

Jeg får mange spørsmål om hva som trengs for å kunne trene bra hjemme, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt kort om det.

 1. Dette gir mest variasjon på økter og flest muligheter, til en lavest mulig penge;
  1. Slynge! slynge kan brukes til ALT! Billig (!) løsning for å få trent hele kroppen. Jeg har en redcord mini som jeg har brukt i mange mange år, og jeg har ringer. TRXer også veldig bra, som har kun et festepunkt og mulighet for litt mer ustabilitet. Jeg vil anbefale å finne et sted å henge slynga fra taket. Det finnes også dør-festepunkt, men da blir det noe snevrere muligheter enn om den henger fritt. Det finnes mange fler gode slynger enn de jeg har nevnt her altså, som også er billigere.
  2. Lange strikker –  som feks disse på bildet under her, en 3 pk til 99 kr på Jula. 
  3. Dumbbells – her ville jeg valgt en medium lett og en medium tung.
  4. Matte
  5. doorgym / pullupbar
  6. En justerbar benk. Gir mange muligheter! Min kosta 1590, men nå er den nede på 1190!
 2. Dersom du vil legge litt mer i gymmet, ville jeg ha kjøpt gulvplater som er støtavlastende og gir litt friksjon, som disse fra ATA. Burpees, planke osv blir enklere 🙂 husk at parkett og fliser også er suverent til trening med slides/raggsokker, så du trenger absolutt ikke å dekke et helt rom med sånt gulv.
 3. Hakket videre er å legge på et kondis-apparat. Min logikk sier sykkel eller romaskin, fordi løping er så lett tilgjengelig ute. Men, det står du jo helt fritt til å velge selv 🙂 Jeg kjøpte en Concept2 Bike Erg, fordi det gir meg en enkel mulighet til å kjøre både høy intensitet og langkjøringer på stedet hvil, og den har den samme beregningen som på row og ski erg, noe som brukes mye i crossfit. Jeg får også vondt i ryggen av roing, så det var utelukka for min del – og skierg synes jeg blir litt snever. Jeg måtte også helt klart ha nettopp Concept2 sin da jeg synes den oser kvalitet, det er derfor det ble den sykkelen fremfor assaultbike. Men – dette er jo opp til deg. En mølle med mulighet for bratt bakke kan også være ganske nice.
 4. Legge på flere varianter av dumbbells, eventuelt kettlebells. (Fra ATA, Sport Outlet, Rusta, osv. Mange selges dumbbels billig! Jeg har mest fra ATA  og synes kvaliteten er endel bedre enn de andre billigvariantene, men der får du avgjøre selv hva som er viktigst).
 5. Kanskje en box å hoppe på om du har takhøyde og gulv som ikke sklir.
 6. Dersom du har større plass og vil bruke enda mer penger, så er jo selvsagt en olympisk vektstang + vektskiver, og et rack til å kjøre knebøy fra, suverent. Mine to rack er kjøpt brukt, ett fra finn.no og ett fra CrossFit Oslo som skulle bytte til en stor rigg.
 7. Ellers er det jo gøy med variasjon på utstyr, så jeg har noen wallballs, slamballs/d-balls, og litt sånn småpjust, abmat, ab-wheel osv. Dette er ikke livsnødvendige greier, men når man begynner å komme litt på plass kan man jo legge til litt sånne ting også 🙂

En ting jeg har hatt gjennomgående når jeg har kjøpt til mitt gym, er at jeg vil ha kvalitet og samme standarder som jeg trener med til vanlig. Ellers blir det «nedtur» å trene der – og da vil jeg ikke bruke det så mye. Derfor har jeg tatt litt og litt om gangen, og kjøpt det jeg virkelig vil ha. Så jeg gleder meg til hver økt jeg skal ut til.

Du trenger ikke mye for å gjøre mye. Treningsprogrammet/opplegget ditt er det viktigste, og så kan du helt fint trene supergodt med en slynge og noen strikker.

Trenger du inspo og opplegg, send meg en melding 🙂

Btw, ingenting i dette innlegget er sponsa.

 

FLERE INNLEGG

Få gode tips rundt trening og kosthold

Filmliste

I sommer lagde jeg en liste over filmer jeg/vi synes barna må se før de flytter ut 😉 jeg fikk mye respons på insta med...
bb4ca466-a32f-4472-8791-820f7d88101d

Hva skjedde med brannjobben?

Det har vært lite sånt her fra meg i det siste, og det er fordi jeg… SA opp.  OK – sååå hva skjer med det?...
6E9D01BA-A003-4188-8ECF-3C76EC0EFB2E

Crossfit + graviditet = sant

Er det en ting jeg synes er spesielt viktig, så er det trening i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det er så mange damer som kommer til...

Meld deg på

Få siste treningsnytt og tilbud rett i innboksen din.

Meld deg på nyhetsbrevet